Suomenlinnassa 2005

Suomenlinnan satama. Taustalla lautta, joka tällä kertaa ei törmäillyt minnekään, joten se hieman jo lupailtu extreame-tilaisuus jäi viettämättä...
Kokoonnuimme panimon edustalla. Lätsä ehti jo häippästä sisälle, kun muut vielä odottelivat eksyksissä ollutta opasta. Selin kameraan "apuopas" hätyyttelee oikeaa paikalle.
Vanhahtava miljöö; Suomenlinna muodostaa oman kyläyhteisönsä kauppoineen ja kouluineen. Asunnot ovat kaupungin omistamia vuokra-asuntoja.
Opas luennoi historiasta. Täytyy sanoa, että on tytöllä upea kesäduuni; miksei ihminen voi olla uudestaan lukiolainen! (Sitä tikulla silmään, joka väittää ajan kultaavan muistoja)
Taustalla kirkko, jota varten rakennettiin Suomen suurin kello. Se on kuitenkin niin painava, että sitä ei ole voitu nostaa kirkon torniin, vaan sijoitettu erilliseen rakennukseen.
Vesikko. Suomen ainoan sukellusveneen nenä. Toimii nykyisin museona.
"Yli kauniin kaarisillan..." Taustalla kulttuurikeskuksena toimiva kirjasto.
Juuri, kun piti ottaa valokuva, kaikki käänsivät minulle selkänsä. Diskriminointita. Hmpf.
Leppoisassa ympäristössä liikkui muutamia autoja.
Kauniita maisemia katsoessa ei ihan hevin tule mieleen, että paikkaa rakennettaessa kuoli ihmisiä. Tänne joutuminen oli rangaistus paitsi vangeille, myös sotilaille.
Suomenlinnan rakentajan Ehrensvärdin muistomerkki.
Suomalainen, seiso tässä omalla pohjallasi, äläkä luota vieraaseen apuun.
Entinen juhlapaikka, joka venäläisten toimesta muutettiin puistoksi.
Kuivatelakka, jonka laitteet toimivat vieläkin. Taustalla lentokonetehdas, jossa rakennettiin 122 kpl Hansa-Brandenburg -vesitasoja Suomen Ilmailuvoimille.
Linnoituksen harjalla oli kylmä tuuli.